هر آنچه باید درباره جوش لیزر استیل بدانید

با پیشرفت روز افزون فناوری لیزر ساخت دستگاه ها و تجهیزاتی که از فناوری لیز برای سهولت کار خود استفاده می‌نمایند نیز گسترش یافته است. امروزه استفاده از جوش لیزر استیل تبدیل به نسل جدیدی از روش‌های جوشکاری مدرن شده است. این روش جوشکاری به دلیل دقت و ظرافت بسیار بالا در صنایعی که به دقت و ظرافت نیاز دارند کاربرد دارد. در روش جوش لیزر، نقطه جوش‌های بدست آمده دارای کیفیت بسیار بالا و بدون ایجاد سوختگی یا سیاهی در لبه‌های قطعه جوش هستند. از جوش لیزر استیل به دلیل اینکه محل جوش اغلب بسیار کوچک و قابل تشخیص نیست در جوشکاری موادی که بسیار ریز هستند، استفاده می‌شود.

جوش لیزر چیست؟

از اواسط سال 1900 میلادی، جوش لیزر به عنوان یکی از نوین‌ترین تکنولوژی‌ها وارد عرصه صنعت جوشکاری شد. در ابتدا از روش جوش لیزری به ‌صورت پالس و برای اتصال فلزات با ضخامت کم استفاده می‌‌شد. اما بعدها با پیشرفت تکنولوژی و رونمایی از طرح جوشکاری نفوذی و یا سوراخ کلیدی، توانست به پیشرفت بالایی در زمینه جوشکاری پرتو الکترونی و لیزری دست پیدا کند. با روی کار آمدن دستگاه‌های جوش لیزری امکان جوش متریال‌های مختلف، همانند جوش لیزر استیل، قطعات پلاستیکی و دیگر فلزات با یکدیگر فراهم شد.

در این روش چگالی بالای نور لیزر می‌تواند سطح را در عرض چند میلی ثانیه تا نقطه جوش گرم نماید و در نتیجه تبخیر در سطح اولیه فلز رخ می‌دهد. در جوش لیزر گرمای حاصل از تابش لیزر، در کسری از ثانیه باعث ذوب شدن دو فلز در یک نقطه می‌گردد و کشش سطحی و مولکولی دو سطح سبب می‌گردد تا سطح مذاب به هم اتصال یابد.

امروزه نیز به لطف تکنولوژی جوش لیزری، حتی در مکان‌های سختی که امکان استفاده از جوش سنتی وجود ندارد، می‌توان از جوش لیزر استفاده کرد. در دستگاه‌های جوش لیزر به راحتی با نصب نازل‌های مختلف به دسته جوش، می‌توان برای قطعات پیچیده و بزرگ که دارای اشکال نامنظم هستند، در هر زاویه‌ای فرآیند جوشکاری لیزری را انجام داد.

درباره جوشکاری لیزری نقطه ای بیشتر بخوانید

مزایای استفاده از جوش لیزر

  1. در جوش لیزر میزان حرارت وارد شده به قطعه کار بسیار پایین است در نتیجه اعوجاج ایجاد شده در قطعه کار به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد.
  2. جوش لیزر اغلب با متریال‎‌های مختلف سازگاری است.
  3. در جوشکاری لیزر امکان تکرار فرآیند جوش با سرعت بالا وجود دارد.
  4. جوش‌های لیزری از نفوذ و عمق بیشتری برخوردارند به همین دلیل محکم‌تر هستند.
  5. به دلیل استفاده از پرتو نوری لیزر،دقت عمل در جوشکاری لیزری بسیار بالا است.
  6. استفاده از جوش لیزر همواره یک خط جوشکاری بسیار نازک و تمیز ایجاد می‌کند.
  7. در جوشکاری لیزری به دلیل تمیز بودن نقطه جوش‌ها نیاز به انجام عمل پرداخت پس از جوش نیست.
  8. جوش لیزر در مقایسه با دیگر روش‌های سنتی جوشکاری از سرعت بسیار بالاتری برخوردار است.

جوش لیزر استیل چیست؟

فلز استیل از جمله فلزات رنگینی است که می‌توان با بهره‌مندی از روش جوش لیزر فرآیند جوشکاری را بر روی آن انجام داد. در فرآیند جوش لیزر استیل از ورق‌ استیل استفاده می‌شود. این ورق‌ها کوچک‌ترین رد از فرآیند جوشکاری برجای نمی‌گذارند به همین سبب از ظرافت بالایی برخوردار هستند. دستگاه‌های جوش لیزر استیل با استفاده از اجزای فلزی مختلف، تکنولوژی جدید جوشکاری و لیزر ساخته می‌شوند. از جوش لیزر استیل در جهت جوشکاری صفحات و لوله‌های فلزی استفاده می‌شود.

درباره برش لیزر روتاری بیشتر بدانید

انواع روش‌های جوش لیزر استیل

سه روش متداول که همواره در جوشکاری استیل ضدزنگ مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از: جوشکاری لیزری، جوش TIG و جوش MIG. که در این روش‌ها جوش MIG از به صرفه‌ترین روش‌ها برای جوشکاری قطعات بزرگ مجسوب می‌شود در حالی که روش جوش TIG در جوشکاری‌های ظریف‌تر و قوی‌تر از کارایی بیشتری برخوردار است. همچنین جوش لیزر نیز به دلیل برخورداری از قدرت بالا در عین تمیزی، در جوشکاری‌های باظرافت و دقت بالا بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  1. جوشکاری TIG یا جوش آرگون

جوشکاری به روش TIG یا آرگون در مقایسه با روش‌های MIG و جوش لیزر از پیچدگی بالایی برخوردار است. در این روش فرآیند جوشکاری با استفاده از یک مشعل و الکترود جوشکاری استیل انجام می‌شود. درگیر شدن دو دست هنگام استفاده از این روش سبب شده تا فرآیند جوشکاری با سرعت کم‌تری انجام شود. شایان به ذکر است که استفاده از این روش به دقت و مهارت بسیار بالایی نیاز دارد.

درباره برش لیزر بیشتر بخوانید

  1. جوشکاری MIG یا جوشکاری قوسی با گاز محافظ

جوشکاری MIG نوعی از فرآیند جوشکاری استیل ضد زنگ است که به روش جوشکاری قوسی و همراه با گاز محافظ انجام می‌شود. انجام فرآیند جوشکاری در روش MIG به صورت نیمه اتوماتیک است. همچنین این روش در مقایسه با جوشکاری به روش TIG باسرعت بالاتری انجام می‌شود و نیاز به تجربه و مهارت کم‌تری دارد. مشعل جوش MIG از یک یک الکترود جوشکاری فولاد ضد زنگ ساخته شده که امکان انجام فرآیند جوشکاری با یک دست را فراهم می‌کند.محل اتصال جوشMIG   به سرعت خنک می‌شود اما این امر سبب شکننده شدن نقطه جوش می‌شود. اما با بهره‌گیری درست و اصولی از این روش، درنهایت موجب اتصال دو قطعه استیل با یک جوش بسیار مقاوم به یکدیگر می‌شود.

  1. جوشکاری استیل با استفاده از دستگاه جوش لیزر استیل

جوشکاری لیزر استیل از بهترین و تخصصی‌ترین روش‌ها برای انجام فرآیند جوشکاری استیل ضد زنگ است. در این روش فرآیند جوشکاری با استفاده از نور لیزر انجام می‌شود. استفاده از جوش لیزر استیل به شما این امکان را می‌دهد که نوارهای بسیار نازک استیل ضد زنگ را بدون به جا گذاشتن کوچک‌ترین جای جوشی به همدیگر جوش دهید. همچنین فرآیند جوشکاری در این روش بسیار ساده، سریع‌تر و تمیزتر از روش‌های دیگر است در نتیجه نیازی به فرآیند پرداخت بعد از جوشکاری نیست. در فرآیند جوش لیزر استیل راندمان کار شما بین 8 تا 10 برابر روش‌های جوشکاری دیگر خواهد بود. استفاده از جوش لیزر استیل نسبت به دو روش دیگر به دلیل کارایی بیشتر از صرفه اقتصادی بالاتری برخوردار است.

درباره ورق استیل بیشتر بدانید

جمع‌ بندی

در این مقاله به بررسی فرآیند جوش لیزر و جوش لیزر استیل به عنوان یکی از روش‌های کاربردی در این حوزه پرداختیم. همچنین دانستیم که جوش لیزر استیل یک روش نوین و کاربردی است که جایگاه ویژه‌ای در صنایع دارد که کار با این دستگاه نیازمند مهارت و تجربه کافی در این زمینه است.

منبع : lasercomercial

admin
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *