ویژگی های سازه های فلزی
ساخت سازه های فلزی علاوه بر زیبایی دارای ویژگی گوناگونی هستند که در ادامه به معرفی انها میپردزیم.
استحکام – قدرت
یکی از مهمترین ویژگی های سازه های فلزی استحکام آنهاست. فلزات به دلیل نسبت استحکام به وزن بالایی که دارند شناخته می شوند که آنها را برای سازه هایی که نیاز به تحمل بارهای سنگین دارند ایده آل می کند. به عنوان مثال، فولاد به دلیل استحکام و دوام بالا اغلب در ساخت ساختمان ها، پل ها و سایر پروژه های زیربنایی استفاده می شود. استحکام سازه های فلزی را می توان از طریق تکنیک های مختلف مانند جوشکاری، اتصالات پیچ و مهره ای و ریخته گری افزایش داد.
ماندگاری
یکی دیگر از ویژگی های مهم سازه های فلزی دوام آنهاست. سازه های فلزی اغلب بسیار بادوام هستند و می توانند در برابر شرایط آب و هوایی شدید، خوردگی و سایش مقاومت کنند. به عنوان مثال، فولاد ضد زنگ در برابر خوردگی بسیار مقاوم است و اغلب در محیط های خشن که سایر مواد به سرعت تجزیه می شوند، استفاده می شود. دوام سازههای فلزی در کاربردهایی که ایمنی یک نگرانی است، مانند ساخت پلها که شکست میتواند عواقب فاجعهباری داشته باشد، نیز مهم است.
مقاوم در برابر آتش
سازه های فلزی همچنین در برابر آتش مقاوم هستند و آنها را برای استفاده در کاربردهایی که ایمنی آتش سوزی یک نگرانی است ایده آل می کند. برخلاف سازههای چوبی که میتوانند به سرعت مشتعل شوند و بسوزند، سازههای فلزی میتوانند دماهای بالا را برای مدت زمان طولانی تحمل کنند. این امر به ویژه در کاربردهایی مانند ساخت و ساز ساختمان، که در آن مقررات ایمنی آتش سوزی باید رعایت شود، بسیار مهم است.
تطبیق پذیری
یکی دیگر از ویژگی های کلیدی سازه های فلزی تطبیق پذیری آنهاست. سازه های فلزی را می توان در طیف گسترده ای از شکل ها و اندازه ها طراحی و ساخت که امکان انعطاف پذیری زیادی را در کاربرد آنها فراهم می کند. به عنوان مثال، از تیرهای فولادی می توان برای ایجاد اشکال هندسی پیچیده استفاده کرد که آنها را برای استفاده در معماری مدرن ایده آل می کند. تطبیق پذیری سازه های فلزی در کاربردهایی که نیاز به سفارشی سازی است، مانند ساخت ماشین آلات پیچیده نیز مهم است.